Náplň do cannelloni: Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přidáme jemně nasekaný stroužek česneku, hrst čerstvé majoránky (nebo lžičku sušené), čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku a přidáme balení baby špenátu. Špenát restujeme asi 2-3 minuty, přendáme do misky a necháme vychladnout. Vychladlý špenát nasekáme nadrobno. V misce smícháme ricottu s 1 hrstí jemně nastrouhaného parmezánu, přidáme špenát, osolíme, mírně opepříme a promícháme.
Rajčatová omáčka: Na stejné pánvi, kde jsme restovali špenát, znovu rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přdáme další najemno nasekaný 1 větší stroužek česneku, jakmile česnek začne vonět, přidáme dvě plechovky krájených rajčat a hrst nasekané čerstvé bazalky (nebo lžičku sušené). Zalijeme hrnkem vývaru a povaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
Bílá omáčka: Zakysanou smetanu (3 kelímky) smícháme s 2 hrstmi nastrouhaného parmezánu, přidáme 6-8 najemno nakrájených ančoviček, promícháme, podle potřeby mírně dosolíme.
Troubu předehřejeme na 180°. Na plech s vyššími okraji přelijeme rajčatovou omáčku z pánve. Neuvařené cannelloni naplníme ricottovo-špenátovou náplní (dobře se plní zdobičkou na dorty) a skládáme vedle sebe do rajčatové omáčky. Cannelloni zalijeme bílou omáčkou, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 25 - 30 minut dozlatova. Hotové cannelloni na talíři posypeme parmezánem.
Další fotografie
×Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek